Info

Borgarbrackor

Borgarbrackor är en borgerlig idépodcast som drivs av Rebecca Weidmo Uvell. I varje avsnitt gästar en ny profil för att tala borgerlig politik med fokus på olika aktuella ämnen. Målet är att inte bara diskutera idéer och ideologi utan alltid även diskutera konkreta lösningar och förslag, med viss slagsida åt det liberala. Borgarbrackor är även en feministisk podcast.
RSS Feed
Borgarbrackor
2018
July
June
May
January


2017
December
November
October
September
January


2016
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
September
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2015
Nov 26, 2015

I den sjuttonde upplagan av Borgarbrackor gästar Karin Svanborg Sjöwall, VD på Timbro, för att tala om terrorism, svensk naivitet och göra upp med Sveriges "snällism". Vem är det som ansluter sig till IS från Sverige och hur pass naiva har svenska folket eller regeringen Löfven varit i sin behandling av terrorism?

Nov 24, 2015

Med dagens ämne kan du som lyssnare ursäktas ifall du inte förväntar dig action, fart och flärd, vi har en överraskning åt dig. Rebecca, i sin spaning, synar produktiviteten hos bostadsministern från partiet som avskyr bostadsbyggande. 

Nov 19, 2015

Daniel Suhonen-falangen består av en handfull person som lever i förnekelsen att klasskampen för länge sedan inte är död och begraven. De försöker blåsa liv i ett lik just nu. För de vill inte inse att klassfrågan är lika aktuell som en fax. Vänstern har tidigare hållits ihop av det gemensamma hatet mot klassamhälle, kapitalism och borgerlighet. Men klasshatsklistret är nu slut. Vad händer med vänstern?

Nov 13, 2015

Borgarbrackor är tillbaka i ny tappning. Rebecca går från att ha en fast partner till att bjuda in olika spännande borgerliga personer för att spana med i två avsnitt. Först ut på banan av spännande borgerliga personer är Artur Leczycki. 

I Borgarbrackors femtonde avsnitt talas det om folkpartistiska prussiluskor som gärna pillar på föräldraförsäkringen, tyckare som inte listat ut vad som är hönan och vad som är ögget samt om vad Artur måste göra för att Åsa Romson ska bli nöjd. 

1