Info

Borgarbrackor

Borgarbrackor är en borgerlig idépodcast som drivs av Rebecca Weidmo Uvell. I varje avsnitt gästar en ny profil för att tala borgerlig politik med fokus på olika aktuella ämnen. Målet är att inte bara diskutera idéer och ideologi utan alltid även diskutera konkreta lösningar och förslag, med viss slagsida åt det liberala. Borgarbrackor är även en feministisk podcast.
RSS Feed
Borgarbrackor
2018
July
June
May
January


2017
December
November
October
September
January


2016
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
September
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: 2017
Dec 27, 2017

Jan Hägglund från arbetarepartiet i Umeå gästar Borgarbrackor för att prata med Rebecca om vad som skiljer honom från riksdagens vänsterpartier, om Ibn Rushds strategier och hur han hanterade dem när de försökte stoppa en terrorföreläsning av Magnus Norell.

Dec 11, 2017

Ståuppkomikern Aron Flam pratar med Rebecca om dagens politiska beröringsskräck och konstanta avståndstagande, delar av socialdemokratins historia samt om Arons mission att krossa socialismen.

Nov 28, 2017

Per Gudmundson från SvD talar med Rebecca om hans bloggande gällande svensk islamism, om förändringar i den svenska politiska debatten och till Rebeccas förvåning om Pers förflutna som kommunist.

Nov 13, 2017

Johan Westerholm är tillbaka en andra gång i Borgarbrackor för att tala om bl.a. kritik mot Socialdemokraterna och stormedias undermåliga rapportering av terrorattacken på Drottninggatan.

Utöver detta passar Johan även på att berätta om sin oppositionssatsning Ledarsidorna.se som nyligen värvade Ann Heberlein.

Oct 30, 2017

Ann Heberlein gästar avsnitt 41 för att prata med Rebecca om livet som författare, sitt politiska uppvaknande, om hur detta påverkade hennes anseende som "god".

Från Anns tid som kulturskribent till dagens riksdagskandidatur talas det om värderingar, rättvisa och vad konservatism innebär i dagens Sverige.

Oct 16, 2017

Podden gästas i avsnitt 40 av Martin Borgs. De två fd Slöseriombudsmännen pratar om ämnet de tidigare rådde över och om Martins två filmer i ämnet.

Oct 4, 2017

Thomas Gür är tillbaka för ett andra samtal med Rebecca, denna gång för att tala om den senaste invandringsvågens utmaning för integration och assimilering. 

Sep 21, 2017

Borgarbrackor gör entré! Efter ett längre uppehåll i förmån för publicering av två böcker är Rebecca återigen tillbaka för att prata med diverse intressanta borgerliga personligheter. Först ut är Katerina Janouch för att prata om sitt politiska uppvaknande, varför sex är ett viktigt ämne och om de senaste årens feministiska utveckling.

Jan 31, 2017

Nu är Borgarbrackor tillbaka! Först ut i nypremiären är Timbros kulturansvarige Lars Anders Johansson för att tala om nyhetsjournalistik, dominerande perspektiv inom Public Service och om rösterna som vill reglera sociala medier som mediaföretag.

1