Info

Borgarbrackor

Borgarbrackor är en borgerlig idépodcast som drivs av Rebecca Weidmo Uvell. I varje avsnitt gästar en ny profil för att tala borgerlig politik med fokus på olika aktuella ämnen. Målet är att inte bara diskutera idéer och ideologi utan alltid även diskutera konkreta lösningar och förslag, med viss slagsida åt det liberala. Borgarbrackor är även en feministisk podcast.
RSS Feed
Borgarbrackor
2018
July
June
May
January


2017
December
November
October
September
January


2016
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
September
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2015
Mar 19, 2015

Dagens tema är pekpinnar. 

Vi inleder med att prata om när Margot Wallström packade ner sin faluröda stora pekpinne och reste ut i vida världen, i sin Elefantkostym. Och klampade runt i den utrikespolitiska porslinsaffären. 

Sedan fortsätter Rebecca med att prata om Prussiluskan som fått förnyat hyreskontrakt i Folkhemmet, om politiker med den nya diganosen Dominas- och tvångssyndrom och med Gabriel Wikström i fronten nu förklarat krig mot allt kul. Jenny frågar sig hur bra fett- och sockerskatt verkligen är, undrar om filmjölk verkligen är farligt och så har hon tittat på gamla råd från Socialstyrelsen. 

Vi har även bjudit tillbaka Alva Myrdal för ett kort inhopp. 

 

Fusklapp 

00-15 min. Stora pekpinnar - den faluröda Margot Wallström slagit Saudiarabien i huvudet med

16-24 DDR-Sverige kontra Tutt-Tv

30 Gabriel Wikström - Glädjedödaren

40-45 Frihetsfronten

55. Alva Myrdal, igen

1.02 Socialstyrelsen informerar

1.06 Socker- och fettskatt

1.16 Arbetslinjen = folkhälsopolitik?

1.25 Skattefinansierad kokbok

1.28 Preventivmedel

 

Mar 5, 2015

I det här programmet pratar vi om barn och familjer. Jenny frågar sig om kommunala vabb-arbetare är en så bra idé och om vårdnadsbidraget verkligen är vår största jämställdhetsutmaning. Rebecca går igenom den sociala ingenjörskonsten från Alva Myrdal till Folkpartiet, reder ut förmånsberget för barnfamiljer och frågar sig varför folk bara inte kan låta bli att åka Vasaloppet när de är småbarnsföräldrar och bara ta det lite lugnt. 

Vi pratar också om ekonomi, det vill säga konsten att förstå "pengar in, pengar ut" och varför Ebba Busch Thor kommer bli en feministisk förebild. 

1