Info

Borgarbrackor

Borgarbrackor är en borgerlig idépodcast som drivs av Rebecca Weidmo Uvell. I varje avsnitt gästar en ny profil för att tala borgerlig politik med fokus på olika aktuella ämnen. Målet är att inte bara diskutera idéer och ideologi utan alltid även diskutera konkreta lösningar och förslag, med viss slagsida åt det liberala. Borgarbrackor är även en feministisk podcast.
RSS Feed
Borgarbrackor
2018
July
June
May
January


2017
December
November
October
September
January


2016
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
September
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2015
Apr 16, 2015

I dagens avsnitt ägnar vi oss helt och hållet åt socialdemokraterna. 

 

Jenny inleder med att gå igenom hela den långa listan på vallöften Stefan Löfven hittills lyckats bryta. Och fortsätter med att prata lite historia och röda röda rosen, det vill säga falangstriden i S mellan höger och vänster. 

Rebecca borrar på djupet i vänskapskorruptionen mellan LO och S och hur LO kan köpa politiska fördelar framför öppen ridå sedan 100 år tillbaka. Hon avslöjar också hur många människor från LO som redan nu praktiskt taget sitter med och styr i Rosenbad och i riksdagen. 

Hon avslutar sedan med att reda ut vem som var först med att vilja stänga gränserna - LO eller SD?

Dagens feministspaning ger ros till Gudrun Schyman och så pratar Rebecca om slöseriet med att slänga bort halvfärdiga utredningar. 

Apr 2, 2015

I detta avsnitt blir Jenny och Rebecca privata. Temat är nämligen abort och barnlöshet - reproduktiv hälsa med ett politiskt ord. Och de har båda erfarenhet av detta på olika sätt. 

Vi pratar även om hur Rocka sockor blev en surfbräda för Prolife-rörelsen i Sverige, om hur abortmotståndet breder ut sig i Europa och om hur viktigt det är att vi ser vad som håller på att hända. Abort är kan vara en fråga om liv och död för kvinnor. 

Sedan pratar vi lite grann igen om Ebba Busch Thor och avslutar med hur en tjänteman på Tjörns kommun betalade en halv miljon till fel konto och FEL person. 

1