Info

Borgarbrackor

Borgarbrackor är en borgerlig idépodcast som drivs av Rebecca Weidmo Uvell. I varje avsnitt gästar en ny profil för att tala borgerlig politik med fokus på olika aktuella ämnen. Målet är att inte bara diskutera idéer och ideologi utan alltid även diskutera konkreta lösningar och förslag, med viss slagsida åt det liberala. Borgarbrackor är även en feministisk podcast.
RSS Feed
Borgarbrackor
2018
July
June
May
January


2017
December
November
October
September
January


2016
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
September
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Jul 9, 2018

Jens Ganman, aktiv med boken "Det lilla landet som kunde", gästar avsnitt 51.
Det talas om satir, om galenskapen som var Löfvens "mitt europa"-tal samt Public Service och Ganmans egen erfarenhet av så kallad agendasättande journalistik.

Ganmans blogg: https://jensganman.wordpress.com/

Ganmans nya bok med Mustafa Panshiri: https://www.bokus.com/bok/9789188751874/det-lilla-landet-som-kunde/

Jun 25, 2018

I femtionde avsnittet av Borgarbrackor får Rebecca besök av den moderata riksdagskandidaten tillika Eurovision Song Contest-vinnaren Richard Herrey. 

Efter en kortare nostalgitripp tacklar Rebecca och Richard bl.a. förtalsanmälningar för rasistanklagelser, moderatengagemang och oresonabla föräldraförsäkringsregler. 

Jun 10, 2018

Entreprenören, och numer även youtubern, Henrik Jönsson gästar det fyrtionionde avsnittet av Borgarbrackor. Rebecca och Henrik pratar om sina verksamheter i världen av opinionsbildning men även om de nya mediernas roll och hur gammelmedia valt hantera dess framväxt.

May 28, 2018

Borgarbrackor gästas av forskaren Amir Sariaslan, Epidemiolog vid Karolinska Institutet, som berättar om sin egen forskning kring kriminalitet och varför det inte beror på vad du tror.

För att läsa mer om Amir Sariaslans forskning kan du besöka hans hemsida www.amirsariaslan.com

May 15, 2018

Den tidigare krigsreportern, numer författaren, Johanne Hildebrandt gästar första avsnittet av Borgarbrackors nya säsong. Johanne och Rebecca pratar om hur karriären som krigsreporter påbörjades under en semesterresa, om Johannes period i Afghanistan, säkerhetspolitik och dess totala avsaknad i den svenska debatten.

Jan 10, 2018

Rebecca samtalar med tidigare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin om sin tid i regeringen, hur moderaterna förändrats samt hur partiets framtid kan se ut.

1